arrow_drop_up

Seastainability


Royal Caribbeanille sekä kannattavuus että meriympäristön hyvinvointi ovat toisistaan erottamattomia arvoja. Jos emme auta merten ja risteilykohteiden ympäristön suojelussa,  meillä ei ole tulevaisuutta yrityksenä. Liiketoimintakonseptimme on rakennettu merten ja niiden matkakohteiden ympärille, jonne viemme risteilyvieraitamme. Siksi meidän on otettava kestävä kehitys huomioon – ja niin me teemme.Keskitämme voimavaramme paremman meriympäristön ja kestävämpien risteilyelämysten luomiseen. Toimenpiteisiimme kuuluu kaikkea innovatiivisista teknologisista ratkaisuista muovisten juomapillien korvaamiseen ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla. Teknologisesti edistyneet laivamme kulkevat tällä hetkellä luonnonkaasulla, ja ympäristöystävällisiä polttokennoja hyödyntävät laivat ovat työn alla.


/upload/cruise-ship-of-the-future-sustainability-900-1300.jpg

SAVE THE WAVES

Royal Caribbean käynnisti kestävän kehityksen Save the Waves -ohjelmansa jo vuonna 1992. Lähes 27 vuoden ajan Save the Waves on ollut tärkeä osa Royal Caribbeanin toimintaa. Kehitämme ja päivitämme tavoitteitamme jatkuvasti viimeisimpien teknologian tuomien mahdollisuuksien ja tieteen saavutusten mukaisesti.


SUURET PÄÄSTÖLEIKKAUKSET TAVOITTEENAMME

WWF:n kanssa vuonna 2016 tekemämme sopimuksen mukaisesti vähennämme kasvihuonekaasupäästöjä 35 % vuoteen 2005 verrattuna. Työ on hyvässä vauhdissa, ja asennamme uusimpia päästöjä vähentäviä teknologisia ratkaisuja laivastoomme. Uusien järjestelmien ansiosta rikkioksidipäästöt  vähenevät 98 %, typen oksidit jopa 12 % ja haitalliset pienhiukkaset 40-60 %.


Tavoitteemme vuoteen 2020 mennessä

1. Päästöjen vähentäminen

2. Kestävät risteilykohteet (vierailukohteet)

3. Muovinkäytön vähentäminen

4. Kestävästi toimivien retkikumppanien kanssa yhteistyön tekeminen risteilykohteissa

5. Kestävät risteilykohteet (RCCL:n omistamat, esim. CocoCay)

6. Merenelävien kestävä pyydystäminen

7. Muiden elintarvikkeiden ja tuotteiden kestävä hankinta

8. Kestävä jätehuolto ja jätteiden vähentäminen


/upload/cozumel-columbia-reef-dad-son-snorkling-1600-900.jpg

PIENIÄ JA SUURIA TEKOJA 

Vuoden 2019 aikana muovisten juomapillien käyttö laivoillamme loppuu kokonaan. Muovipilleistä luopuminen saattaa kuulostaa pikkuasialta, mutta sillä on suuri merkitys kokonaisen risteilylaivaston mittakaavassa. Jo nyt voimme nähdä tuloksia. Pohjoismaisten tutkimusten mukaan tavallinen ihminen tuottaa joka päivä noin puoli kiloa jätettä, jota ei pystytä kierrättämään suoraan. Royal Caribbeanin laivoilla tällaisen jätteen määrä on noin 300 grammaa henkilöä kohden. Pyrimme pienentämään jätteen määrää entisestään. 

/upload/hawaii-skildpadde-1600-900.jpg

Nykyisin Royal Caribbean hyödyntää noin 75 % kaikesta laivalla syntyvästä jätteestä. Tämä tarkoittaa sitä, että 75 % kaikesta jätteestä kierrätetään joko laivalla tai kuljetetaan sertifioiduille kierrätysasemille. Jäljelle jäävää 25 %:a säilytetään laivalla siihen saakkaa, kunnes se toimitetaan satamissa  «vihreään  jätteenkäsittelyyn»  sitoutuneille sertifioiduille toimittajille. Yksikään laivoistamme ei tuota harmaata tai mustaa jätevettä. Kaikki vesi puhdistetaan kehittyneiden jäteveden puhdistusjärjestelmien (Advanced Wastewater Purification Systems) avulla, joilla on tiukemmat vaatimukset mitä Yhdysvaltojen lainsäädäntö edellyttää. 

VALOISA TULEVAISUUS HORISONTISSA 

Vaikka olemme tehneet merkittäviä ympäristötekoja jo toiminnassa olevilla laivoillamme, suurin merkitys on kuitenkin laivoilla, jotka ovat rakenteilla. 2020-luvulla tuomme markkinoille ensimmäiset luonnonkaasulla kulkevat laivamme. Laivojen sähkö tuotetaan polttokennoilla, jotka tuottavat päästöjä mahdollisimman vähän.


MYÖS VIERAAMME VOIVAT OSALLISTUA YMPÄRISTÖTALKOISIIN

Kaikilla risteilymatkustajillamme on mahdollisuus lahjoittaa ympäristön hyväksi. Guest Services -palvelumme antaa mielellään tietoa sekä paikallisista että kansainvälisistä organisaatioista, joille on mahdollista tehdä lahjoituksia. Tähän mennessä vieraamme ovat lahjoittaneet WWF:n mertensuojelutyöhön yli miljoona dollaria. Lue lisää täältä:  http://www.rclcorporate.com/environment/


Phones (<768px) xs Tablets (≥768px) sm Desktops (≥992px) md Desktops (≥1200px) lg

Teknisestä viasta johtuen yhden henkilön hyttien hinnat ovat virheelliset risteilyvarauksissa. Mahdollisen varauksen yhteydessä saat varausvahvistuksen, josta voit tarkistaa oikean hinnan. Pahoittelemme tätä ja korjaamme vian mahdollisimman pian. Sillä välin voit ottaa yhteyttä varausosastoomme, josta voit tarkistaa oikean hinnan: 020 386 386. Varausosastomme on avoinna maanantaista perjantaihin klo. 09.00-17.00.