Tietosuojakäytäntö

 

LUKU I: Globaaliin käyttöön tarkoitettu luku

1. Keitä me olemme

1.1 Tässä tietosuojailmoituksessa ”me”, ”meitä” ja ”meidän” tarkoittaa seuraavia rekisterinpitäjiä, jotka määrittelevät, kuinka (ja mihin tarkoitukseen) sinun henkilötietojasi käytetään:

(a) Royal Caribbean Cruises Ltd., 1050 Caribbean Way, Miami, Florida 33132, USA jos:

(i) käytät verkkosivustojamme, mobiilisovelluksiamme tai laivakioskiamme Euroopan talousalueen (EEA) ulkopuolella,

(ii) soitat johonkin puhelinkeskukseemme, joka sijaitsee EEA:n ulkopuolella,

(iii) sinun henkilötietojasi käsitellään meidän risteilyaluksillamme Royal Caribbean International tai Azamara Club tai

(iv) varaat risteilyn EEA:n ulkopuolella sijaitsevan tahon kautta.

(b)  Celebrity Cruises Inc.,1050 Caribbean Way, Miami, FL 33132, USA jos:

(i) käytät verkkosivustojamme, mobiilisovelluksiamme tai laivakioskiamme EEA:n ulkopuolella,

(ii) soitat johonkin puhelinkeskukseemme, joka sijaitsee EEA:n ulkopuolella,

(iii) sinun henkilötietojasi käsitellään meidän mukavuusaluksillamme tai

(iv) varaat risteilyn EEA:n ulkopuolella sijaitsevan tahon kautta tai

(c)  RCL Cruises Ltd., Building 3, The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey KT13 0NY, UK jos:

(i) käytät verkkosivustojamme EEA:n, Australian ja Uuden-Seelannin alueella,

(ii) soitat johonkin puhelinkeskukseemme, joka sijaitsee EEA:n alueella tai

(iv) varaat risteilyn EEA:n alueella sijaitsevan tahon kautta.


2. Tärkeimmät kohdat

2.1 Sinun yksityisyytesi on meille tärkeää ja siksi me haluamme avoimesti kertoa, kuinka me käytämme sinun henkilötietojasi – siis sinun henkilöllisyytesi tunnistavia tietoja – varmistaaksemme, että saat parhaan mahdollisen risteilykokemuksen.  Tässä tietosuojailmoituksessa kerromme:

(a) mitä tietoja me sinusta keräämme,

(b) mitä me saatamme tehdä niillä ja

(c) mitkä ovat sinun oikeutesi.

2.2. Haluamme sinun ymmärtävän, miten käytämme henkilötietojasi, miten suojaamme ne ja mitkä oikeutesi ovat.  Alla olevassa yhteenvedossa on koottuna tärkeimmät asiayhteydet, joissa me käytämme henkilötietojasi:

(a) Me keräämme sinun henkilötietojasi käyttäessäsi verkkosivustojamme, mobiilisovelluksiamme ja muita digitaalisia alustojamme (yhteisnimitys ”digitaaliset alustat”) tai soittaessasi puhelinkeskukseemme. Esimerkiksi, me keräämme:

  • sinun yhteystietosi ja muut henkilökohtaiset tiedot (mitkä voivat joskus sisältää arkaluonteisia henkilötietoja, kuten erikoistarpeet ja ruokavalion vaatimukset),
  • yksityiskohtia varauksestasi ja siitä, kuinka matkustat kanssamme,
  • sinun matkaprofiilisi ja markkinointivalintasi ja
  • tietoa siitä, kuinka käytät digitaalisia alustoja ja kuinka vastaat sähköposteihimme.

 (b) Sinun henkilötietojesi avulla voimme ymmärtää, mitkä palvelumme saattaisivat kiinnostaa sinua, ja näin voimme lähettää sähköposteja, tekstiviestejä, sosiaalisen ja digitaalisen median tuotteita ja tarjouksia, joilla voi olla sinulle merkitystä – Teemme tämän luomalla profiilin aikaisemmista matkustustavoistasi sekä kiinnostuksen kohteistasi.

(c) Tarvitsemme henkilötietojasi parhaan mahdollisen risteilykokemuksen tuottamiseen sinulle – Kun varaat meiltä risteilyn, tarvitsemme henkilötietojasi hienon risteilyloman tarjoamiseen.  Käsittelemme henkilötietojasi myös asiakaspalvelua varten sekä tarvittaessa lainsäädännön näin vaatiessa.

(d) Parhaiden palvelujen tarjoamiseksi me meidän on ehkä jaettava henkilötietosi seuraavien tahojen kanssa:

(i) Globaalit brändimme (Royal Caribbean International, Celebrity Cruises ja Azamara Club Cruises) kumppanimme ja tytäryhtiömme (jäljempänä ”Royal Caribbean Group”).

(ii) Toimittajamme kaikkialla maailmassa

Tietosuojailmoituksessa ”toimittajat” tarkoittaa osapuolia, jotka tarjoavat meille liiketoimintamme mahdollistavia tuotteita ja palveluja. Siihen kuuluu kolmansia osapuolia, jotka auttavat meitä tarjoamaan sinulle risteilyloman, kuten kuljetus- ja majoitusyhtiöt, mediatoimittajat, sataman edustajat sekä liiketoimintaamme tukevat tahot, kuten kirjanpitäjät, konsultit, maksunvälittäjät, tarkastajat, IT-palveluntarjoajat ja alustojen ylläpitäjät, vakuutusyhtiöt ja lakineuvojat (yhteisnimitys ”toimittajat”).

Valitsemme toimittajamme huolellisesti ja varmistamme asettamalla suojauksia, että ne suojaavat sinun henkilötietosi.

(iii) Liiketoimintakumppanimme

”Liikekumppanit” tarkoittavat tässä yhteydessä yrityksiä, joiden kanssa toimimme yhteistyökumppaneina sinulle tarjottavien tuotteiden ja palvelujen paketoimiseksi, esimerkkinä matkanjärjestäjät.


3. Sisältö


4. Kuka vastaa henkilötiedoistasi?

4.1 Rekisterinpitäjänä me olemme vastuussa meille antamistasi henkilötiedoista ja jaamme näitä tietoja vain Royal Caribbean Groupin, meidän toimittajiemme ja liikekumppaneidemme kanssa, mikäli meillä on siihen lain sallima peruste, kuten sinun antamasi suostumus.


5. Mitä henkilötietoja keräämme tai vastaanotamme?

5.1 Seuraavassa on esimerkkejä henkilötietoryhmistä, joita me käsittelemme sen mukaan, miten ja/tai milloin me saamme henkilötiedot:


Henkilötietoryhmä
Milloin/miten saamme niitä

Henkilökohtaiset tiedot, yhteystiedot, tunnukset ja maksutiedot - Sinun koko nimi ja yhteystiedot (etunimi, toinen nimi, sukunimi, kutsumanimi, jälkiliite, sähköpostiosoite, postiosoite, asuinmaa, yhteystiedot hätätilanteessa), ikä, syntymäaika, sukupuoli, passin tiedot, valokuva, videomateriaali (mukaanlukien CCTV-otos), työnimike, viisumin tiedot, ruokavaliovaatimukset, kansallisuus, aviosääty, syntymämaa, maksukorttitiedot ja sosiaalisen median alustoilla olevat julkiset tiedot.

Sinä annat joitakin näistä tiedoista, kun varaat risteilyn, kirjaudut vastaanottamaan  sähköpostiviestejämme, liityt asiakasuskollisuusohjelmaamme, käytät digitaalisia alustojamme tai käytät sosiaalisen median tileillämme olevia toimintoja (mukaanlukien osallistuminen kilpailuihin). Saatat antaa näitä tietoja meille myös silloin, jos soitat johonkin puhelinkeskukseemme. Kun varaat matkan matkatoimiston kautta, voimme saada näitä tietoja matkatoimistolta. Jos toinen henkilö varaa risteilyn tai ottaa yhteyttä sinun puolesi, me saamme nämä tiedot häneltä. Me voimme myös saada videomateriaalia laivoillamme olevista CCTV-kameroista.

Arkaluonteiset henkilötiedot - Voimme kerätä tietoja, jotka liittyvät terveyteesi tai sairauksiin, kuten mahdollisista saavutettavuusvaatimuksista, allergioista tai muista terveyteen liittyvistä pyynnöistä.

Voimme kerätä myös tietoja ruokailuvalinnoistasi, jotka saattavat kertoa allergioista tai muista ruokavaliovaatimuksista tai mahdollisesti osoittaa uskontosi tai uskomuksiasi.

Annat joitakin näistä tiedoista meille silloin, jos kerrot sairauksistasi, kun varaat meiltä risteilyn tai ilmoittaudut risteilyn lähtöselvitykseen, pyydät vierailevaa käyttöä tai muuta pääsyä palveluihin, vierailet lääkintäpalvelukohteissamme risteilyn aikana ja/tai kirjaudut maissa järjestettäviin tutustumismatkoihin, kiertoajeluihin tai risteilyaluksen viihdeohjelmiin.

Saatat antaa näitä tietoja meille myös silloin, jos soitat johonkin puhelinkeskukseemme. Kun varaat matkan matkatoimiston kautta, voimme saada näitä tietoja matkatoimistolta. Jos toinen henkilö varaa risteilyn tai ottaa yhteyttä sinun puolesi, me saatamme saada nämä tiedot häneltä.

Asiakasuskollisuustilin tiedot - yksilöllinen asiakasuskollisuustiliä varten, pistesaldo, tilin aktiivisuustaso, merkkipäivät (esim. syntymäpäivä) ja asiakasuskollisuustaso.

Luomme nämä tiedot sinua varten, kun liityt johonkin asiakasuskollisuusohjelmistamme, ja päivitämme niitä, kun saat lisää varauksia ja muita toimintoja asiakasuskollisuustiliisi.

Varaustiedot - Tietoja aikaisemmista ja tulevista meille tekemistäsi varauksista (mukaanlukien varaustunnus, risteilyn tyyppi, risteilyn päivämäärä, varauksesi matkustajat, kohde, kesto, maksettu hinta, hyttitieto ja varauksen päivämäärä) sekä toimittajillemme tehdyistä varauksista (mukaanlukien lentopäivät, lennon numero, kohteena oleva lentokenttä, lentoyhtiö ja kanta-asiakastunnus).

Keräämme nämä henkilötiedot kirjauksistamme, kun varaat meiltä risteilyn. Me saamme nämä henkilötiedot toimittajiltamme, jos varaat heidän kauttaan.

Tietoja matkustustavoistasi ja valinnoista - Matkojesi kohteet, loman pituus, loman tyyppi, mukaanlukien tieto siitä, matkustatko perheenjäsenten kanssa (esim. perheen lomat), taipumuksesi varata tietyntyyppisiä lomia tai kohteita tai tai tehdä uusia varauksia tietyssä aikataulussa ja markkinointisegmentit, joihin lisäämme sinut.

Kokoamme nämä tiedot varauskirjauksistasi ja profiloiduista ja yksilöllisistä markkinointitoiminnoistamme – katso alla Profilointi ja yksilöllinen markkinointi.

Markkinoinnin ja viestintätavan valintasi - Haluatko meiltä markkinointiviestintää ja miten haluat meidän ottavan sinuun yhteyttä.

Pidämme kirjaa markkinointivalinnoistasi, kun kerrot meille niistä, mukaanlukien valinnat vierastililläsi.

Verkkosivustomme käyttöön liittyviä teknisiä tietoja - Tietoja selaimesta, laitteesta ja internetyhteydestä, jota käytät selatessasi verkkosivustoamme, teknisiä tietoja, kuten IP-osoitteesi, MAC-osoite, selaimesi tyyppi ja versio, aikavyöhykeasetus, selaimen laajennustyypit ja versiot, käyttöjärjestelmä ja -alusta.  Esimerkiksi digitaaliset alustamme voivat kertoa, käytätkö matkapuhelinta vai pöytätietokonetta.

Laitteesi antaa tämän tiedon, kun käytät digitaalista alustaamme riippumatta siitä, oletko kirjautunut tiliisi tai hyväksynyt evästeet.

Evästeet - Digitaaliset alustamme tallentavat laitteeseesi pieniä tekstitiedostoja, jotka tunnistavat käyttämäsi selaimen.  Katso lisätietoja alla olevasta kohdasta Evästeet ja muut jäljitystekniikat.

Kun käytät digitaalisia alustojamme ja palveluitamme, tämä tarkoittaa, että meidän on tunnistettava sinut (esim. kun varaat risteilyn, kun kirjaudut tiliisi, kun haluat meidän tunnistavan sinut jonkin asiakasuskollisuusohjelmamme jäseneksi ja kun meidän on muistettava valintasi).  Evästeet voidaan asettaa myös, kun avaat sähköpostejasi.

Tiedot asioinnistasi verkkosivustollamme - Yllä mainittujen teknisten tietojen lisäksi keräämme tietoja käynneistäsi verkkosivustoillamme, kuten käyttämäsi täydelliset verkko-osoitteet, napsautusten polku sivustollamme ollessasi ja sieltä poistuessasi (mukaanlukien päivämäärä ja kellonaika ja tieto siitä, käytitkö hakukonetta); tuotteet, joita katselit tai hait; sivujen vasteajat, latausvirheet, tietyllä sivulla vierailun pituus, asiointitiedot sivulla (kuten vieritys, napsautukset ja osoitukset hiirellä) ja menetelmät, joita käytetään poistumiseen sivulta ja mahdollinen puhelinnumero, jota käytettiin soittamiseen asiakaspalvelunumeroomme.

Kun selaat verkkosivustoamme.

Tiedot asioinnistasi sähköpostiemme kanssa - Käytämme sähköposteihin upotettuja elementtejä (esim. kuvia ja kuvien tyhjennyksiä), joiden avulla tiedämme, oletko avannut tai lukenut sähköpostin.  Jos seuraat sähköpostien linkkejä, voimme myös asettaa evästeitä järjestelmääsi, mikäli olet ottanut evästeet käyttöön.  Tämä tieto kertoo meille myös taipumuksestasi sitoutua sähköposteihimme..

Kun avaat ja käytät sähköpostiviestiä, jonka olemme sinulle lähettäneet (ellet ole kieltäytynyt niistä).  Kokoamme nämä tiedot siitä, miten käytät sähköpostejamme, profiloiduista ja yksilöllisistä markkinointitoiminnoistamme – katso alla Profilointi ja yksilöllinen markkinointi.



Tiedot laivalla tekemistäsi ostoksista

Me keräämme tietoja ostoksistasi asiakasuskollisuusnumeron avulla sekä tapahtumatietoja, joiden avulla voit ostaa tuotteita ja/tai palveluja kuten myös saada asiakasuskollisuusetuja.

Jos teet ostoksia meiltä ennen risteilyä tai sen aikana, me keräämme näitä tietoja maksupisteissämme mukaanlukien digitaalisten alustojen, puhelinkeskuksen tai SeaPass-kortin (jos ostos on tehty laivalla) avulla suoritetut maksut.

Laivan kasinoiden käyttöön liittyvät tiedot

Me seuraamme sinun pelaamistasi ja rahankäyttöäsi laivan kasinoilla (mukaanlukien tarjouskoodit, asiakastunnukset, rahankulutus, uskollisuuspalkinnot ja pelitottumukset).  Joskus me käytämme näitä tietoja tunnistamaan vieraat , jotka saattaisivat olla kiinnostuneita pelaamisesta kasinolla.

Jos käytät kasinoita laivalla risteilyn aikana, me keräämme näitä tietoja, kun pelaat, mukaan lukien pelaaminen käyttämällä SeaPass-korttia. Jos anot luottoa laivamme kasinoilla käyttämistä varten, me saamme luottotietoja luottokorttipalvelujen tarjoajaltamme.

Tiedot liittyen kolmannen osapuolen mainoksiin ja tarjouksiin Työskentelemme yhdessä liiketoimintakumppaniemme kanssa niin, että sinä voit käyttää hyväksesi mainontaa ja tarjouksia. Voidaksemme antaa käyttää näitä tarjouksia ja mainoksia me tarkistamme sinun tietosi vertaamalla niitä liiketoimintakumppaniemme antamiin tietoihin (kuten arvosetelin numero ja vanhenemispäivä).

Me saamme nämä tiedot liiketoimintakumppaneiltamme, jos olet valinnut vastaanottavasi tietoja heiltä.

 

6. Kuinka me käytämme henkilötietojasi ja kenelle jaamme niitä

6.1 Tässä luvussa selvitetään, miten käytämme yllä lueteltuja henkilötietojasi ja kenen kanssa jaamme niitä.

6.2 Käytämme henkilötietojasi seuraavasti:

(a) Varauksesi hallinta ja niiden palveluiden tai jäsenetujen toimittaminen, joita pyydät risteilyä ennen, sen aikana ja sen jälkeen

Tarvitsemme henkilötietojasi, jotta voimme toimittaa palvelujamme sinulle, kun varaat risteilyn.  Jos matkustat kanssamme, tarvitsemme esimerkiksi henkilötietojasi varausvahvistuksen lähettämiseen, varauksen muutosten hallintaan, laskujen lähettämiseen ja maksujen käsittelyyn, kirjaamaan sinut sisään alukseen satamassa ja seuraamiseesi, kun olet aluksessa, etujen toimittamiseen asiakasuskollisuusohjelmissamme, lisätuotteiden ja -palvelujen toimittamiseen aluksella (esimerkiksi kun varaat maissa tehtäviä tutustumismatkoja, kiertoajeluja tai laivan viihdeohjelmia ja teet ostoksia kaupoissamme, ravintoloissamme ja kasinoissamme).

(b) Asiakaspalveluun yhteydenottamisen helpottaminen

Kun otat yhteyttä asiakaspalveluumme (digitaalisen alustan kautta tai muuten), käsittelemme henkilötietosi niin, että saat parhaan mahdollisen asiakaspalvelun.

(c) Turvallisuuden vuoksi

Sinun turvallisuutesi on meille tärkeätä, ja me käytämme sinun tietojasi niiden turvaamiseen. Esimerkiksi, me siirrämme sinun henkilötietojesi tallenteen varausprosessin aikana risteilyalukselle käytettäväksi apuna mahdollista lääkinnällistä hoitoa varten. Sen lisäksi me tarkistamme varaustietomme lainvalvontaviranomaisten rekisterien ja omien sisäisten tallenteidemme suhteen kaikkien asiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi. Käytämme laivoillamme myös suljetun piirin televisiokameroita ("CCTV") ja henkilökuntamme on varustettu vartalokameroilla sinun turvallisuutesi takaamiseksi. Mikäli olosuhteet niin sallivat, me kerromme sinulle etukäteen, ennen kuin vartalokameroilla kuvaaminen aloitetaan.   

(d) Digitaalisen alustamme tekeminen helppokäyttöiseksi ja risteilyn suunnittelukokemuksen parantaminen

Henkilötiedot, joita keräämme käyttäessäsi digitaalista alustaamme, auttavat meitä varmistamaan, että digitaalinen alustamme toimii hyvin (esimerkiksi jotta tiedämme, että tiliimme kirjautunut henkilö on todellakin sinä). Parannamme usein digitaalista alustaamme parantaaksemme risteilyn suunnittelukokemusta, ja tiedot siitä, miten käytät sivustoamme, auttavat meitä näissä pyrkimyksissä.  Nämä tiedot auttavat meitä myös ymmärtämään kiinnostusta digitaalisten alustojemme eri osioihin sekä verkossa myymiämme tuotteita ja palveluita kohtaan.  Teemme risteilyn varausprosessista vaivattomamman käyttämällä tietojasi.  Sivusto voi esimerkiksi muistaa, mitä olet hakenut, joten voit jatkaa siitä kohdasta, jossa poistuit sivustolta. Käytämme tietojasi myös digitaalisten alustojen toiminnallisten ongelmien, kuten ohjelmistovirheiden, korjaamiseen sekä digitaalisten alustojen turvallisuuden ylläpitämiseen.

(e) Asiakassuhteesi hallinta kuluttajana ja yksilöllisen palvelun toimittaminen

Kun kirjaudut digitaalisten alustojen kautta tai teet varauksen, luomme sinulle kuluttajaprofiilin järjestelmiimme.  Tämä on digitaalinen profiili, joka yhdistää hallinnassamme olevat henkilötiedot ja tunnistaa sinut eri Royal Caribbean Groupin yrityksissä.  Kuluttajaprofiilisi avulla voimme toimittaa yksilöllisen kokemuksen, kun haet risteilyjä, varaat ja matkustat kanssamme tai otat meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.  Teemme sinulle lähettämämme markkinointiviestinnän myös yksilöllisemmäksi kuluttajaprofiilisi avulla.  Pyydämme myös joskus palautettasi palveluistamme henkilötietojesi avulla.

(f) Maksujen käsittely ja laskutus

Kun teet ostoksen digitaalisen alustamme kautta (liittyen risteilyyn, tuotteisiin tai palveluihin, kuten maissa tehtäviin tutustumismatkoihin), me käsittelemme maksutietosi tapahtuman toteutusta varten.

(g) Markkinointi ja mainonnalliset tarkoitukset

Käytämme yhteystietojasi markkinointiin ja myynninedistämiseen, kuten lähettämällä sinulle tietoja tuotteista ja palveluista, joita Royal Caribbean Group tarjoaa.  Teemme lähettämästämme markkinointiviestinnästä sinulle paremmin sopivaa yksilöllistämällä sitä ja mittaamme sitoutumistasi markkinointikampanjoihimme henkilötietojesi avulla.  Katso alla olevista kohdista Suoramarkkinointi ja Profilointi ja yksilöllinen markkinointi lisätietoja, kuten miten päivität valintasi ja kieltäydyt.

Me käytämme henkilötietoja lisämarkkinointi- ja myynninedistämistoimintoihin, jotka liittyvät aluksella olevien kasinoiden käyttöön, jäljittämällä vieraan pelaamista seuraavista syistä: (i) asiakasuskollisuusohjelmiin liittyvien etujen toimittaminen; (ii) pelaajien arviointi; (iii) kasinoon liittyvien suoramarkkinointiviestien lähettäminen; (iv) hyvitysten myöntäminen ryhmille, jotka pelaavat kasinossa ja (v) paremman ymmärryksen hankkiminen siitä, miten pelaajat käyttävät aluksella olevia kasinoita.

(h) Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen

Meihin kohdistuu joskus tiettyjä lakisääteisiä vaatimuksia kerätä, säilyttää ja luovuttaa henkilötietojasi, esimerkiksi tulliviranomaisille tai satamaviranomaisille, jotta aluksen sallitaan telakoitua, tai jos joudumme tekemään yhteistyötä poliisin kanssa, kuten rikostutkimusten yhteydessä. Yhdysvaltain sähköisen viestinnän lain (Stored Communications Act, SCA) mukaan meitä pidetään sähköisen viestinnän palveluntarjoajana tiettyjen digitaalisten alustojen kautta tarjottavien palvelujen kohdalla (koska me tarjoamme digitaalisten alustojen käyttäjille mahdollisuuden lähettää tai vastaanottaa langallisia tai sähköisiä viestejä).  Tällaisissa tapauksissa me emme luovuta tallenteita tai muuta sinua koskevaa tietoa, ellei SCA:n ehtojen mukainen toimivaltainen tuomioistuin velvoita meitä tekemään niin.

(i) Meidän liiketoimintamme operaatiot

Me voimme käyttää henkilökohtaisia tietojasi liiketoiminnan aktiviteetteihin, mukaanlukien tapahtumanhallinnan avustaminen sekä raportoinnin toteuttaminen. Raporttien avulla voimme valvoa suoriutumistamme sekä toimittajiemme suoriutumista. Lisäksi me pidämme kirjaa voidaksemme paremmin auttaa sinua mahdollista valitusten tai lakiin perustuvien vaateiden yhteydessä. Me käsittelemme palautteesi myös tuotteidemme ja palvelujemme parantamista varten.

6.3 Saatamme jakaa henkilötietojasi seuraavien vastaanottajien kanssa yllä olevan luettelon tarkoituksissa:

(a) Royal Caribbean Groupin muut jäsenet

Me harjoitamme globaalia liiketoimintaa ja saatamme tarvittaessa jakaa henkilötietosi muiden Royal Caribbean Groupin jäsenten kanssa yllä mainittuja tarkoituksia varten.

(b) Matkatoimisto ja kansainväliset yhteistyökumppanimme

Kun varaat matkan matkatoimiston tai jonkin paikallisen yhteistyökumppanimme kautta, meidän on ehkä lähetettävä varauksesi tietoja kyseiselle kumppanille. Matkatoimistot voivat tehdä itse päätöksiä siitä, kuinka ja miksi sinun tietojasi käsitellään tai ne eivät ehkä käsittelekään tietoja meidän puolestamme. Meidän tietosuojailmoituksemme ei koske tietoja, joita matkatoimistot keräävät eikã koske sitäkään, kuinka matkatoimistot käyttävät näitä tietoja. Me suosittelemme, että tarkistat matkatoimistosi oman tietosuojakäytännön yksityiskohdat saadaksesi selville, kuinka he saattavat käsitellä henkilötietojasi.

(c) Meidän toimittajamme

Me käytämme toimittajiemme tuotteita ja palveluja oman liiketoimintamme toteuttamiseen. Käytämme esimerkiksi matkavarausjärjestelmiämme lentojen saatavuuden ja kustannusten selvittämiseksi ja risteilyn yhteydessä tarvitsemiesi lentojen varaamiseksi.  

(d) Liiketoimintakumppanimme

Me toimimme yhteistyössä yritysten, kuten matkanjärjestäjien kanssa, sinulle tarjottavien tuotteiden ja palvelujen täydentämiseksi. Me teemme tämän vain  sovellettavaa lakia noudattaen.

Satamat, tullit ja muut viranomaiset, lainvalvonta ja oikeusistuimet sekä oikeudenkäyntiosapuolet

Meidän on ehkä jaettava henkilötietojasi tarvittaessa niiden maiden lakien mukaan, joissa toimimme. Paikalliset satamat ja tulliviranomaiset vaativat matkustajatietoja käsitelläkseen aluksemme tiedot satamissa, joissa käymme. Lainvalvontaviranomaiset saattavat myös vaatia pääsyä henkilötietoihin, kuten rikostutkimusten yhteydessä, tai oikeusistuin saattaa vaatia meitä paljastamaan henkilötietoja tai niitä vaaditaan oikeustoimien yhteydessä.

(f) Muut kolmannet osapuolet

Me saatamme jakaa henkilötietojasi muiden kolmansien osapuolien kanssa sinun pyynnöstäsi. Meidän digitaaliset alustamme saattavat antaa linkkejä sivustoihin tai muihin digitaalisiin työkaluihin, joiden uskomme olevan hyödyllisiä kolmansien osapuolien sinulle suuntaamien mainosten lisäksi. Ne voivat johdattaa sinut kolmansien osapuolien ylläpitämiin verkkosivustoihin tai digitaalisiin työkaluihin heidän omien tietosuojakäytäntöjensä nojalla. Me kannustamme sinua tarkastamaan nämä tietosuojakäytännöt, koska meillä ei ole mahdollisuutta valvoa näitä kolmansia osapuolia eikä niiden sinulle lähettämiä tietoja.


7. Soittaminen puhelinkeskuksiimme

7.1 Tietyissä olosuhteissa yhdistämme puhelusi EEA:n sisällä sijaitsevista puhelinkeskuksista EEA:n ulkopuolella sijaitseviin puhelinkeskuksiin. Näissä olosuhteissa me kerromme heti puhelusi alussa, että se tullaan yhdistämään uudelleen. Katso alla olevasta kohdasta Kansainväliset siirrot lisätietoja siitä, kuinka suojaamme henkilötietojasi, kun siirrämme niitä ulkomaille.


8. Suoramarkkinointi

Lähettämämme markkinointiviestintä - Voimme ottaa sinuun yhteyttä aika ajoin markkinointitarkoituksissa, kuten kertoa lisää palveluistamme, jakaa uutisia tai kertoa tarjouksista.  Vastaanottamasi sähköpostit ovat sinun hallinnassasi ja voit aina päivittää valintasi tai kieltäytyä viesteistä vierastilisi kautta seuraamalla linkkejä sähköposteissamme tai ottamalla yhteyttä meihin alla olevien tietojen avulla. Vaikka kieltäydyt markkinointiviesteistä, meidän on silti otettava yhteyttä koskien varaustasi.

8.2 Markkinointiviestintä Royal Caribbean Groupin muilta jäseniltä – Muut Royal Caribbean Groupin jäsenet hallitsevat joitakin palveluita ja toimintoja, joita aluksilla tarjotaan.  Ne saattavat ottaa sinuun yhteyttä koskien näitä palveluja ja toimintoja – kuten aluksen kasinoihin liittyviä tietoja ja tarjouksia – jos olet valinnut markkinointiviestinnän vastaanoton Royal Caribbean Groupilta tai mikäli voimassa oleva laki sallii.  Voit kieltäytyä milloin tahansa käyttämällä samoja yllä mainittuja valintoja.


9. Profilointi ja yksilöllinen markkinointi

9.1 Profiloinnin yleiskuvaus: Meidän mielestämme on tärkeää ymmärtää lomatyyppejä, joista asiakkaamme ovat kiinnostuneita, jotta voimme tehdä markkinoinnistamme asiakkaalle sopivaa ja kohdennettua.  Tämän tekemiseksi luomme sinulle profiilin henkilötietojesi avulla. Profiilin avulla voimme määrittää, mikä markkinointisegmenttimme sopii sinulle parhaiten.

9.2 Henkilötiedot, joita käytämme:  Hallussamme olevien henkilötietojesi avulla mallimme voi ottaa huomioon iän, sukupuolen, perheen ja matkailun koostumuksen, postinumeron, miten olet käyttänyt verkkosivustoamme ja markkinointisähköpostejamme ja tilaushistoriasi (mukaan lukien matkakohteesi, alukset, joilla olet matkustanut ja valitsemasi majoituksen).  Me emme aina käytä kaikkia tietoluokkia, jos meillä ei ole sinusta tietoja tai kyseisillä tiedoilla ei ole merkitystä markkinointitoiminnoille.

9.3 Kuinka luomme profiilin ja mitä opimme siitä:

(a) Tilastollinen analyysi - Käytämme yllä mainittuja tietoja syötteenä yrityskohtaiseen tilastolliseen malliin, jonka tulokset voivat kertoa meille aikaisemmista tai todennäköisistä tulevista varauksista, esimerkiksi:

(i)    tekemiesi risteilyjemme varausten arvo tai todennäköinen arvo

(Ii)    onko todennäköistä, että teet uuden varauksen seuraavan 12 kuukauden kuluessa edellisestä risteilystäsi ja kohteet, joita sinulla on taipumusta varata

Iii)    missä laajuudessa sitoudut markkinointisähköposteihimme

(b)    Markkinointisegmentit – Yritämme sovittaa jokaisen kuluttajan johonkin ennalta määritettyyn segmenttiin, minkä avulla voimme laajasti räätälöidä markkinointiviestimme oikealle yleisölle.  Me määrittelemme segmenttimme käyttämällä nimettömiä demografisia tietoja, jotka perustuvat laajoihin ominaisuuksia ja käyttäytymistä koskeviin tietoihin, kuten ikä, kotitalouden ansiotulo tai sijainti. Olet segmentissä muiden kuluttajien kanssa, joten tämä prosessi ei yleensä ole hyvin yksilöllinen.

9.4 Tässä on esimerkki: Oletetaan, että olet juuri rekisteröitynyt verkkosivustoomme (antamalla meille yhteystietosi) etkä ole koskaan varannut meiltä risteilyä.  Muutaman seuraavan päivän aikana haet risteilyjä, jotka ovat yleensä perheiden suosiossa (antamalla meille verkkosivuston käyttötietoja).  Saatamme tämän tiedon perusteella lisätä sinut johonkin perhesegmenteistä, jotta saat meiltä sinua kiinnostavia sähköposteja.

9.5 Mitä tämä tarkoittaa sinulle: Markkinointikampanjoiden räätälöinti profiilisi tai segmentin mukaan tarkoittaa, että saat meiltä todennäköisesti enemmän sellaista viestintää, jolla on sinulle merkitystä.  Se on hyvä meille, koska mielestämme on todennäköisempää, että varaat loman, joka vastaa vaatimuksiasi. Toivomme, että tämä on hyvä myös sinulle, koska tämän avulla löydät lomia, joista olet kiinnostunut. Saatamme lähettää sinulle myös erikoistarjouksia syntymäpäivänäsi.

9.6 Kohdennettu mainonta kolmannen osapuolen sosiaalisen median alustoilla ja verkkosivustoilla: Saatamme jakaa henkilötietosi – kuten nimesi, sähköpostiosoitteen, osoitteen ja syntymäajan – kolmannen osapuolen sosiaalisen median alustojen kanssa, kuten Facebookin, ja verkkosivustojen kanssa, jotta kyseiset alustat voivat esittää kohdennettuja mainoksia sinulle.  Voit pyytää meiltä, ettemme jaa henkilötietojasi näiden alustojen kanssa, mutta sinun on otettava yhteys alustaan, jos haluat tietää, miten kyseinen alusta käyttää henkilötietojasi, koska tämä ei ole meidän hallinnassamme.

9.7 Voit kieltäytyä: Hallitset aina henkilötietojasi.  Voit päivittää markkinointivalintasi ja kieltäytyä henkilökohtaisen markkinoinnin vastaanotosta milloin tahansa käyttämällä vierastiliäsi joko napsauttamalla markkinointiviestinnän sähköpostiviestissä olevaa linkkiä, vastaamalla STOP tekstiviestiin tai soittamalla markkinointiviestinnän lähettäjälle.


10. Evästeet ja muut jäljitystekniikat

10.1 Kun selaat sivustoamme, keräämme tietoja verkkosivuillamme evästetietojen ja muiden tekniikoiden avulla moniin eri tarkoituksiin, kuten verkkosivuston suunnittelun ja sisällön parantamiseen ja yksilöllisemmän kokemuksen tuottamiseen. Me käytämme myös evästeitä mainontaan ja kohdennettuun jäljitykseen, minkä tarkoituksena on parantaa näkemiesi mainosten painoarvoa. Kun olet esimerkiksi vieraillut verkkosivustollamme, voit nähdä meidän palvelujemme ja tuotteidemme mainoksia kolmansien osapuolisen verkkosivustoilla.

Useimmat selaimet tarjoavat mahdollisuuden asetukseen, jonka avulla voit kytkeä pois kaikki evästeet tai saada varoituksen aina, kun evästepyyntö vastaanotetaan. Jos kytket evästeet pois (tai kieltäydyt hyväksymästä evästepyyntöä), et ehkä pääse joihinkin verkkosivustojemme toimintoihin tai joihinkin palveluihin, kuten risteilyn ostoon tai sinua ei tunnisteta automaattisesti asiakasuskollisuusohjelman jäseneksi.  Emme myöskään ehkä pystyä muistamaan valintojasi, kuten verkkosivustomme markkinointimateriaaleihin liittyviä valintoja, ilman evästeiden käyttöä. Lisätietoja meidän evästeidemme käytöstä on evästekäytännössämme, jonka löydät verkkosivustojemme alatunnisteesta.


11. Tietojen säilyttäminen

11.1 Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin välttämätöntä: (i) tässä tietosuojailmoituksessa kuvattuihin tarkoituksiin, (ii) tuotteiden ja palvelujen toimittamiseen sinulle, (iii) lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseen (esimerkiksi vero- tai kirjanpitosääntöjen noudattaminen tai oikeustoimien yhteydessä) tai (iv) normaalien liiketoiminnan tietojen säilyttämiskäytäntöjen noudattamiseen.


12. Toiminta jonkin muun puolesta

12.1 Jos annat meille toista henkilöä (tai henkilöitä) koskevaa tietoa, kuten toinen vieras, me ymmärrämme sen merkitsevän, että sinut nimetty ja valtuutettu toimimaan heidän puolestaan. Tämä sisältää suostumuksen antamisen (siinä laajuudessa kuin on tarpeen):

(a) meille heidän henkilötietojensa käsittelyyn ja

(b) sinulle vastaanottamaan mitä tahansa tietosuojailmoituksia heidän puolestaan.

Me saatamme pyytää sinulta todistetta siitä, että sinut on nimetty ja valtuutettu toimimaan toisen henkilön (henkilöiden) puolesta.


13. Monivierasvaraukset ja linkitetyt varaukset

13.1 Jos teet monivierasvarauksen, kaikki tähän varaukseen kuuluvat vieraat pääsevät toisten vieraiden henkilötietoihin digitaalisten alustojemme kautta.

13.2 Digitaaliset alustamme mahdollistavat sinun varauksesi – kuten myös siinä olevien henkilötietojesi – liittämisen toisten käyttäjien vierastiliin edellyttäen, että olet määritellyt tietyt käyttäjätiedot tai yksilölliset tunnisteet niitä varten.   Kutsumme tätä ”linkitykseksi”.  Jos digitaalisen alustamme toinen käyttäjä on linkittänyt sinun varauksesi, me sallimme sinun tilisi linkittäneen käyttäjän (1) suorittaa lähtöselvitys sinun ja muiden varauksessasi olevien henkilöiden puolesta, (2) katsoa sinun ja muiden varauksessasi olevien henkilöiden maihinnousukortteja, (3) maksaa laivalla tai maissa tuotettavan palvelun tai aktiviteetin sinun tai muiden varauksessasi olevien henkilöiden puolesta ja (4) katso sinun varauksessasi olevia eDoc-asiakirjoja.  He eivät kuitenkaan voi muokata tai peruuttaa varaustasi, katsoa valintojasi tai käyttää digitaalista avainta sinun hyttiisi pääsemiseksi.


14. Lapset

14.1 Meidän digitaaliset alustamme pyrkivät mainostamaan risteilylomia aikuisille myyntiä varten. Me emme tiedostaen luovuta lasten henkilötietoja, ellei voimassa oleva laki niin salli.  Jos vanhempi tai huoltaja huomaa, että hänen lapsena on antanut meille tietoja ilman lupaa, hänen tulee ottaa meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen avulla. Me poistamme nämä tiedot järjestelmistämme.


15. Oikeutesi

15.1 Voit käyttää vierastiliäsi suoramarkkinointivalintasi päivittämiseen tai kieltäytyä profiloinnista tai henkilökohtaisesta markkinoinnista.


16. Tähän tietosuojailmoitukseen tehtävät muutokset

16.1 Tämä tietosuojailmoitus voidaan päivittää aika ajoin mistä tahansa syystä.  Päivitykset tietosuojailmoitukseen lähetetään digitaalisiin alustoihin.

16.2 Mikäli olemme osallisena yritysten yhdistymisessä, hankinnassa tai myynnissä kaiken tai osittaisen omaisuuden osalta, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse ja/tai digitaalisessa alustassa näkyvällä ilmoituksella näiden tietojen käyttöä tai omistusta koskevista muutoksista, kuten myös vaihtoehdoista, joita sinulla voi olla näiden tietojen suhteen.


17. Yhteystiedot ja valitukset

17.1 Jos tarvitset tietoja jostakin tämän ilmoituksen osasta, ota yhteyttä Royal Caribbean Cruises Ltd. -yhtiön tietosuojavaltuutettuun lähettämällä kirjepostia yllä oleviin osoitteisiin tai sähköpostia osoitteeseen privacy@rccl.com.


LUKU II: Korotetut Euroopan Unionin vaatimukset / yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimustenmukaisuus

Tämä luku koskee sinua seuraavissa tapauksissa:

(a) Käytät digitaalisia alustoja ollessasi EEA:n alueella.

(b) Sinun rekisterinpitäjäsi on RCL Cruises Ltd. (rekisterinpitäjän selvittämiseksi katso yllä oleva luku I.1).

(c) Sinun henkilötietojasi käsitellään yhdellä laivoistamme.

1. Sinun henkilötietojesi käytön oikeusperuste ja oikeutetut edut

1.1. Oikeusperuste – Käsittelemme henkilötietojasi vain siinä laajuudessa, että vähintään yksi seuraavasta pätee:

(a) Olet suostunut henkilötietojesi käsittelyyn tiettyyn tarkoitukseen – käsittelemme arkaluonteisia henkilötietojasi ja lähetämme sinulle suoramarkkinointiviestintää sinun meille antamasi suostumuksen perusteella.

(b) Käsittely on välttämätöntä meille, jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme sinulle (esim. risteilyn toimittaminen) tai meidän on tehtävä pyynnöstäsi toimia, ennen kuin sopimus tulee voimaan.

(c) Meidän on käsiteltävä henkilötietojasi täyttääksemme lakisääteisen velvoitteemme.

(d) Meidän on käsiteltävä henkilötietojasi suojataksemme sinun elintärkeää etuasi (tai toisen henkilön etuja), mukaan lukien sellainen tilanne, jossa olet fyysisesti tai laillisesti kykenemätön antamaan suostumuksesi esimerkiksi terveyteen liittyvässä.

(e) Käsittely on välttämätöntä meille oikeudellisten vaateiden laatimiseen, esittämiseen tai puolustamiseen.

(f) Käsittely on välttämätöntä oikeutettujen etujemme tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen vuoksi.

1.2 Oikeutetut edut - Meillä on useita oikeutettuja etuja henkilötietojesi käyttämiseen ja jakamiseen, kuten:

(a) tuotteittemme ja palvelujemme parantaminen,

(b) sen ymmärtäminen, miten asiakkaat käyttävät matkojamme,

(c) markkinointi- ja myynninedistämistoiminnot,

(d) uusien tapojen määrittäminen ja liiketoimintamme kehittäminen ja kasvattaminen sekä

(e) vieraidemme ja työntekijöidemme suojauksen ja turvallisuuden varmistaminen.


2. Kansainväliset tietojen siirrot

2.1 Me harjoitamme globaalia liiketoimintaa ja saatamme siinä ominaisuudessa tarvittaessa jakaa henkilötietosi muiden Royal Caribbean Groupin jäsenten kanssa tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti.  

Tämä tarkoittaa, että me voimme siirtää sinun henkilötietosi EEA:n ulkopuolelle (kuten Yhdysvaltoihin, jossa liiketoimintaamme käytettävät ja sinun henkilötietosi sisältävät palvelimet sijaitsevat). Joskus henkilötietojen siirtäminen EEA:n ulkopuolelle on välttämätöntä sopimuksellisista syistä (esim. risteilyn toimittamiseksi). Me käytämme Euroopan komission tietosuojaa koskevia vakiolausekkeita (tunnetaan myös nimellä mallilausekkeet) suojataksemme EEA:n ulkopuolelle siirrettäviä henkilötietoja, jotta sinä voit olla varma siitä, että Royal Caribbean Group pyrkii noudattamaan tiukkoja eurooppalaisia tietoturvallisuuden ja ja tietojen käytön standardeja.


3. Oikeutesi

3.1 Sinulla on oikeus pyytää meitä:

(a) rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä,

(b) vastustamaan sitä, että käsittelemme henkilötietojasi,

(c) siirtämään henkilötietosi toiseen organisaatioon,

(d) vastustamaan erityisesti sitä, että käytämme henkilötietojasi profilointiin suoramarkkinointitarkoituksissa tai

(e) toimittamaan sinulle kopion henkilötiedoistasi helposti käytettävässä muodossa.

3.2 Sinulla myös oikeus tehdä tietosuojakysymyksiä valvovalle viranomaiselle valitus siitä, kuinka me käsittelemme sinun henkilötietojasi.

3.3 Jos olet nimenomaisesti antanut meille suostumuksen henkilötietojesi käyttöön, sinulla on oikeus peruuttaa kyseinen suostumus milloin tahansa.  Ota meihin yhteyttä, jos haluat tehdä näin.  Katso yhteystiedot verkkosivustoltamme.


Phones (<768px) xs Tablets (≥768px) sm Desktops (≥992px) md Desktops (≥1200px) lg

Teknisestä viasta johtuen yhden henkilön hyttien hinnat ovat virheelliset risteilyvarauksissa. Mahdollisen varauksen yhteydessä saat varausvahvistuksen, josta voit tarkistaa oikean hinnan. Pahoittelemme tätä ja korjaamme vian mahdollisimman pian. Sillä välin voit ottaa yhteyttä varausosastoomme, josta voit tarkistaa oikean hinnan: 020 386 386. Varausosastomme on avoinna maanantaista perjantaihin klo. 09.00-17.00.